top of page

Måste inredning innebära negativ klimatpåverkan?

Lets face it - nyproduktionen av möbler, inredning och kläder måste minska för klimatets skull. Samtidigt ökar kraven på att din verksamhets lokaler ska vara mer än funktionella - medarbetarna pratar om hotellkänsla, och var du än går ser du nya snygga inredningsdetaljer. För många blir det svårt att navigera och man hamnar lätt i ett svartvitt tänkande. Men kan det finnas en medelväg? Såhär tänker vi på Case:


- Andra hand i första hand! Står du inför ett inköp, ha tålamod och leta secondhand. Idag finns det allt från hela kök till ljuslyktor på andrahandsmarknaden. Våra favoritsidor online är mjukhome.se, blocket.se, tradera.com, exin.se och såklart Facebooks marketplace och lokala grupper.

Kolla i din ort om kommunen har en försäljning av saker de samlat in vid återvinningscentralen, här i Uppsala finns Återbruket där det nästan alltid finns fynd!

Skriv en lista på vad du söker och ha med dig på loppisrundorna du (från och med nu!) kommer ta.


- Tänk långsiktigt. Trender kommer och går men din stil kan bestå. Inspireras av trender men utan att göra nya inköp, se istället till färg och form och förändra det du har hemma eller följ tips ett och leta efter något liknande secondhand.


- Klassiker ökar i värde. Hållbar inredning producerad av formgivare i syfte att hålla över årtionden kostar en slant men har fördelen att de aldrig blir omoderna och ofta ökar i värde. Ska du köpa nytt, köp av kvalitet. Kontorsstolar med 10 års garanti kan ofta hålla dubbelt så lång tid i din verksamhet, gedigna trämöbler kan slipas och fräschas upp om och om igen. Satsa på en stil som du kommer trivas med långsiktigt och behöver du hjälp att hitta den - kontakta oss!


Y stolen, eller CH24, är en tidlös designklassiker av Hans J. Wegner från 1949 som passar i nästan alla hem och stilar.

Comments


CBILD5CE45AHEVTV62Q24.jpg
bottom of page